Apple Distinguished Educators Institute 2015!

I juli var det äntligen dags för den efterlängtade resan till Amsterdam och ADE institute 2015! Det blev 4 intensiva dagar som var precis så roliga och intressanta som jag trodde att det skulle bli. Från Sverige var det 6 personer som blev utvalda av Apple att bli ”Distinguished Educators”, och sammanlagt i hela världen är det ca 2000! Apple arrangerar tre ”institutes” fördelade runt om i världen och på vårt var det pedagoger från Europa, Afrika, Mittösten och Indien .

Foto 2015-07-20 08 11 16

Dagarna var fyllda med föreläsningar, ShowCases (3 minuters presentationer av ADE ‘are), workshops och grupparbeten. Vi fick även ett uppdrag där vi skulle välja att antingen skapa en iTunes U kurs, skriva om en lektion som var outstanding (My best One thing) eller berätta om ett samhällsprojekt. I mitt fall kommer jag att skapa en kurs inom ämnet specialpedagogik tillsammans med en pedagog från Sigtuna om hur digital teknik kan användas som stöd för barn med läs- och skrivsvårigheter. Det var självklart inte bara arbete och föreläsningar, utan det bjöds även på pauser där det fanns otroliga möjligheter att knyta nya kontakter.

Att vara ADE innebär att utbilda, författa läromedel, exempelvis i iBook Author eller iTunes U, men också att ge råd och stöd i hur pedagoger och lärare kan utveckla och förändra sin undervisning med hjälp av digitala verktyg.

Foto 2015-07-21 09 54 22Foto 2015-07-21 14 03 34

 

Jag ser verkligen fram emot detta år som en ADEáre med allt vad det innebär; att ta del av all den kunskap som mina kollegor och vänner besitter. Min intention är självklart att dela med mig så mycket som möjligt så att även ni kommer att få ta del av det jag lär mig 🙂

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*