TeachMeet Huddinge 25 mars 2015

TeachMeet-Universal-LogoHuddinge 25 mars 2015

Pedagog i Huddinge? Då är just DU varmt välkommen att delta i Huddinge kommuns TeachMeet, skapat av pedagoger för pedagoger!
Kom och berätta hur du använder dig av IKT i ditt
klassrum, eller låt dig inspireras av andra. 

 

Kortfattat kan man säga att en TeachMeet är så långt ifrån en vanlig konferens som man kan komma: Det är ett  tillfälle för nätverkande i trevlig miljö med mingel och tilltugg, och för att få många konkreta tips från andra pedagoger med inriktningen IKT i klassrummet, från förskolan till gymnasiet och VUX. Det går ut på att pedagoger delar med sig av sina erfarenheter i form av korta presentationer om antingen 2 eller 7 minuter, med ett antal avbrott för runda-bords-samtal. Du är varmt välkommen att anmäla dig som talare eller som åhörare. Tänk på att just ”det lilla” som du gör i ditt klassrum kan vara av stort värde för andra pedagoger, så våga berätta om det just du har funnit som användbart och inspirerande.

JAG VILL ANMÄLA MIG – KLICKA HÄR!  (begränsat antal platser – först till kvarn!)

onsdagen den 25 mars

Tid:            15.30 – 18.30

Plats:          Växthuset, Patron Pehrs Väg, Stora salen

Kostnadsfritt för alla pedagoger!

Kvällens hållpunkter:

15.30 – 16.00      Mingel med tilltugg
16.00 – 18.00      TeachMeet Huddinge kommun – pedagoger delar med sig
18.00 – 18.15      Avrundning
18.30 – ?               PedPub – de som vill fortsätter att eftersnacka på närbelägen pub (ur egen ficka)

Arrangeras av IKT-pedagogerna och Utvecklingsavdelningen, BUF Huddinge kommun

Frågor? Kontakta IKT-pedagogerna Sylvia Svenungsson och Michaela Sti på:

buf-it-pedagog@huddinge.se

Mycket välkomna!

Vad är ett TeachMeet?

TeachMeet är ett informellt och kostnadsfritt möte för lärare, av lärare. Det är till för oss som är intresserade av IKT i klassrummet – ett intensivt och inspirerande möte kollegor emellan. Ett möte som oftast arrangeras i samband med stora konferenser eller mässor inom utbildningsområdet. TeachMeet har arrangerats på flera håll i landet och nu tyckte vi att det var dags att anordna ett TeachMeet i Huddinge kommun också.

Fokus är nätverkande i en trevlig miljö och att få mängder med konkreta exempel om pedagogisk IKT-användning ute i klassrummen idag. Med andra ord: TeachMeet är så långt från en vanlig konferens som man bara kan komma. Du kan anmäla dig som åhörare och du kan anmäla dig som talare. Tveka inte att anmäla dig som talare – dela med dig av vad du gör i klassrummet och dina reflektioner kring IKT i skolan.

Anmäler du dig som talare kan du välja mellan en två-minuters eller sju-minuters lång presentation. Väl på TeachMeet slumpas det fram vem som får tillfälle att tala och när under kvällen det blir. Spännande, eller hur!

TeachMeet filmas för att de som inte har möjlighet att vara med ska kunna ta del av det som visas och sägs.

Information och tips till dig som är Talare:

Tänk på att tiden är knapp, så gå rakt på sak och var så konkret som möjligt! Det viktigaste är att du får fram ditt budskap. När tiden är ute, kommer du att bli avbruten, men självklart på ett trevlig sätt!

Ett möjligt tillvägagångssätt är att lägga upp presentationen utifrån följande frågor:

  • Hur genomfördes arbetet?
  • Varför valde du/ni att lägga upp arbetet just på det sättet?
  • Hur blev resultatet?
  • Din/er reflektion

Turordning genom lottning!

För att det ska bli extra spännande kommer presentationerna att väljas ut slumpmässigt bland alla som anmält intresse. Om antalet anmälda talare blir många, kan vi inte garantera att du med säkerhet kommer att få presentera just på detta TM, men självklart kommer vi att göra vårt bästa för att alla ska hinnas med.

Vill du göra din presentation tillgänglig så att fler kan få ta del av den?

Det är självklart positivt att utöka dela-kulturen genom att sprida innehållet som talare även utanför TM, till exempel via Slideshare.net, där man enkelt kan lägga upp sin PowerPoint (eller i .pdf-format) på  http://www.slideshare.net/. Genom att använda dig av Creative Commons licenciering kan du ange hur du vill att ditt material får användas av andra: http://creativecommons.org/choose/
Teknisk utrustning

  • Nätanslutning
  • Högtalaranläggning
  • Projektor
  • Mygga/mikrofon

TeachMeet – historia

IKT-pedagogerna kommer att finnas tillgängliga i lokalen  från kl. 15.00.

Marknadsförings- och försäljningsaktiviteter undanbedes! TM är inte rätt forum för detta!

#tmhuddinge2015

Sharing is caring

3 kommentarer

Kommentarrubrik

Kenneth Jönsson

Kenneth Jönsson

Jag följer med nya IKT gruppen på Kungsklippeskolan, detta ska bli intressant.

Svara

Kommentarrubrik

Sylvia Svenungsson

Sylvia Svenungsson

Välkommen! Med vänlig hälsning Sylvia

Svara

Kommentarrubrik

Anita Säfbom

Anita Säfbom

Arbetar som Hkk lärare

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*