Välkommen till våra öppna utbildningar under våren 2015

Nu kommer en ny omgång utbildningar för dig som är pedagog i Huddinge kommun, från förskolan till gymnasiet och VUX. Några nyheter som tillkommit är ”Bedömning för lärande med stöd av digitala verktyg” och ”En introduktion i programmering med Scratch”

Anmäl dig genom att klicka här

Varmt välkomna!

IKT-pedagogerna
Michaela Sti & Sylvia Svenungsson

För frågor, skicka e-post till buf-it-pedagog@huddinge.se

IPAD GRUNDUTBILDNING

Målet är att du ska känna dig trygg med iPaden som pedagogiskt verktyg och efter kursen hantera grundfunktionerna när det gäller:

  • De fysiska knapparna
  • AppStore
  • E-post
  • Kalender
  • Inställningar

Erbjuds följande datum och tid:

18 februari     14.00 – 16.30     RA, BUF, plan 1

IPAD SOM STÖD FÖR LÄRANDET

Pröva på några olika talsynteser, några utvalda appar som stöd för läs- och skrivinlärning samt matematik. Deltagarna får gärna ta med sig förslag på digitala verktyg som de har goda erfarenheter av och presenterar för övriga deltagare.

19 mars     14.00 – 16.30     RA, BUF, plan 1

FILM SOM PEDAGOGISKT VERKTYG

Du lär dig grunderna i iMovie och diskuterar de pedagogiska vinsterna och möjligheterna med att använda film i undervisningen.

26 mars     15.00 – 17.00     KONTIKI, BUF, plan 1

BLOGGA MED ELEVERNA I WORDPRESS

Du får lära dig grunderna i bloggverktyget WordPress och startar en egen blogg. För att få ut så mycket som möjligt av utbildningen rekommenderar vi att du att du redan innan utbildningen funderat över innehållet och syftet med just din blogg som du tar med dig.

31 mars     14.00 – 17.00     KONTIKI, BUF, plan 1

BEDÖMNING FÖR LÄRANDE MED DIGITALA VERKTYG

Hur kan du arbeta formativt med stöd av digitala verktyg? Under utbildningen får du pröva på ett antal olika digitala verktyg och diskutera/reflektera över hur du kan använda dig av dessa i din egen undervisning. Vi utgår från de ”fem grundprinciperna” enligt Dylan William. Mer information om innehållet skickas ut inför utbildningen.

1 april     14.00 – 16.30     KONTIKI, BUF, plan 1

FLIPPADE KLASSRUM MED STÖD AV DIGITALA VERKTYG

Vi går igenom grunderna i apparna Educreations och Explain Everything, samt hur man laddar upp filmer till YouTube.  Vi diskuterar de pedagogiska vinsterna och fallgroparna med Flippade klassrum. Vi tittar på hur andra har gjort. Du skapar din första film som du kan använda med dina elever.

23 april     14.00 – 16.30     FRAM, BUF, entréplan

EN INTRODUKTION I PROGRAMMERING MED SCRATCH

Detta är en introduktion i det webbaserade programmet Scratch. Vi går igenom grunderna i vad programmering handlar om samt grunderna i Scratch. Vi kommer att titta på en rad exempel på hur andra har fört in programmering i sina ämnen samt har en gemensam diskussion kring området.

28 april     14.00 – 17.00     FRAM, BUF, entréplan

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*