Inspiration från grundskolans NITIS möte: Ann Jakobsson Hultman

Onsdagen den 9 april hade grundskolans IT-inspiratörer sin tredje träff  i nätverket NITIS. Även denna gång fick vi ta del av inspiration från en av våra otroligt professionella pedagoger här i Huddinge; Ann Hultman Jakobsson som jobbar som IT-pedagog på Edboskolan.

Ann tog bland annat upp hur viktigt det är att låta det digitala vara en naturlig del i undervisningen och att inte segregera den. Eleverna ska vara delaktiga i sin egen process och gå från konsument till producent. Läraren måste koppla elevernas arbete till verkligheten så att det skapas ett värde i det de gör och att det blir meningsfullt. Det kan vara en så enkel sak som att skriva en text som ska ligga på bloggen. Plötsligt är den synlig för många och extra viktigt att den är läsbar.

Tusen tack Ann för att du ville dela med dig av dina tankar och din fina presentation!

Ann H J 2Ann H J

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*