Behöver ni en genomgång av Inläsningstjänst på skolan?

Huddinge kommun har avtal med Inläsningstjänst vilket innebär att alla elever i grundskolan och gymnasiet har tillgång till inlästa läromedel. Varje skola har också möjlighet att boka in en workshop med en utbildare från Inläsningstjänst som går igenom hur man använder tjänsten och hur man administrerar elevkonton. Vad är ett ”inläst läromedel”? Beskrivningen från Inläsningstjänst lyder så här:

Vad är inlästa läromedel?

Ett inläst läromedel är en inläst version av en lärobok. Texten är inläst i normal hastighet och den inlästa texten överensstämmer exakt med texten i läroboken. Det är ett hjälpmedel för elever som har bekymmer med lästräningen och som behöver få kunskapsinhämtning parallellt med lästräning. Inlästa läromedel är alltså tänkt som en alternativ kunskapskälla så att eleven ska slippa att komma efter i undervisningen. Avsikten är inte att eleverna ska använda den inlästa versionen som lästräningsmaterial.inlasningstjanst

Om ni har frågor om Inläsningstjänst eller vill boka en workshop, kontakta

Jonathan Hultén på Tel: +46 (0)8-556 115 50 eller skicka e-post till kundtjanst@inlasningstjanst.se.

Ni är givetvis också välkomna att höra av er till oss IT-pedagoger: sylvia.svenungsson@huddinge.se eller michaela.sti@huddinge.se, telefon Sylvia 08 – 535 361 03, Michaela 08 – 535 361 02.

 

Här är en länk till VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR om inlästa läromedel!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*