Svenska djur!

På grundskolans nätverksmöte för IT-inspiratörerna gick vi igenom det digitala läromedlet Svenska djur som vi under en period har möjlighet att prova på gratis här i Huddinge. Här följer en presentation för er som inte hade möjlighet att vara med på mötet i går. Om du undrar över något så hör av dig till Sylvia eller Michaela!

Hej alla pedagoger runt om i Huddinge kommun!

Ni har under en period i vinter tillfället att prova två digitala läromedel: svenska-djur.se samt världens-djur.se. Vissa av er känner kanske till dessa läromedel sedan innan och för många av er är det helt nytt.

Kom igång

För att enkelt komma igång att använda svenska-djur.se och världens-djur.se, kan du ringa förlaget för att få en telefonpresentation. På så vis får du snabbt en inblick i materialet och får se alla delar av det. Ni kan även visa demofilmen på en gemensam konferens så att alla lärare får en snabb introduktion till innehållet. Demofilm: http://svenska-djur.se/sv%C3%A5r/teman/V%C3%A4gledning/Demofilmer/.
svenska-djur.se och världens-djur.se

svenska-djur.se och världens-djur.se sparar planeringstid för dig som lärare samtidigt som undervisningen blir roligare för eleverna. Lärare och elever får hela tiden tillgång till ett uppdaterat läromedel som kan användas i hela grundskolan och inom flera ämnen.

Enkelt att använda – både enskilt, vid dator/iPad eller i helklass med interaktiv skrivtavla/projektor. Du som elev eller lärare loggar enkelt in både hemma och i skolan.

Provabonnemanget slutar automatiskt att fungera den 21 mars.

Er skolkod till http://svenska-djur.se samt http://varldens-djur.se är:23522743  OBS! Logga in med koden och skriv in den i rutan för skolkod. Det är bara under provperioden ni behöver logga in manuellt med en kod.

När elever och lärare är inloggade har de tillgång till ett omfattande material t.ex.

– Hundratals djurarter – Text, bilder, näringskedja, ljud- och videoklipp. Välj enkelt mellan de tre svårighetsnivåerna på faktatexterna.

– Teman – Artiklar med fördjupning inom allt från näringskedjor till genetik

– Undervisning – Förslag på aktiviteter, färdiga lektioner och uppgifter till eleverna

– WIKI – Här lägger eleverna in egna texter och kan enkelt använda sig av mediabiblioteket.

– Året runt – Berättar om vad som händer i naturen under olika månader

– Naturtyper – Beskriver naturtyperna och länkar till arter som lever där

– Djurriket – Beskriver djurgrupperna och visar systematiken

– Djurnycklar – Ett enkelt och effektivt verktyg för att artbestämma t.ex. fåglar

– Frågesporter – När du vill testa läsförståelsen efter att ha läst den lätta eller svåra texten.

– Läromedelsspel – Lär dig mer om grodans utveckling i ett pedagogisk spel

Logga in hemma

Både lärare och elever kan logga in hemma för att förbereda lektioner eller göra läxor. För att komma åt svenska-djur.se hemma behöver ni vid ett tillfälle skapa ett personligt konto. Så här gör ni:

http://svenska-djur.se/sv%C3%A5r/teman/V%C3%A4gledning/Demofilmer/Personligt%20konto/

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*