NITIS grundskola

I går hade nätverket för IT-inspiratörer grundskola sitt andra nätverksmöte, vilket var både givande och intressant! Särskilt roligt var det att få ta del avJakob Jennisches och Iréne Pistols presentationer!

Iréne var först ut med presentation av appen Showbie (gratis), ett verktyg där elever kan kommunicera med text, bild eller ljud. Läraren kan nå hela klassen eller Showbieenskilda elever, och kan rätta och ge feedback direkt i elevers texter. Lärare kan läsa och jobba i de elevers arbeten som är knutna till dem, eleverna kan inte läsa varandras arbeten. Går även att använda på datorn.

Funktioner

  • Öppna och spara dokument från tusentals olika appar.
  • Göra anteckningar direkt på befintliga dokument.
  • Dela ut olika dokument till andra iPads.
  • Samlar in och organiserar inkommande dokument

Läs gärna mer om Showbie här!

Jakob valde att visa hur man kan jobba med e-böcker och appen Book Creator (38kr) som har otroligt många användningsmöjligheter. Det är lätt att jobba i appenJakob J där du kan importera eller ta egna bilder, skriva text och spela in. När du är klar kan du antingen spara ner boken i appen iBook eller dela boken med andra genom att lägga den i Dropbox eller skicka den som en Pdf. Du kan även skriva ut den i Pdf, men förlorar då självklart det interaktiva.

Jakob visade även en annan bok som är lite mer avancerad att jobba i, men som blir väldigt proffsig när den är klar: CBB, Creative BookBuilder (28 kr). Med appen har han skapat en bok med allt det han tycker är viktigt att tänka på när man jobbar med e-böcker i skolan.
Länk till boken: https://www.dropbox.com/s/842o3w4nbu3jxm3/Eboken.epub

Tusen tack till båda två för att ni ville dela med er!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*